miercuri, 6 ianuarie 2010

Actul II


Martie.
Primele zile din luna Martie.

Erau in padurea de salcami din spatele casei.... se plimbau tinandu-se de mana, leganandu-si trupurile in bataile vantului. Ea purta paltonul ei de culoarea rosu aprins, luat de el la inceputul primaverii pentru ea...
Luna amara de azinoapte se dizolvase la vederea soarelui portocaliu deschis. Dimineata se pierduse si ea in asternuturile curate, ziua o pierdu-se-ra plimbandu-se prin vecinatate.
Inserarea isi punea amprenta putin cate putin, aerul se racea si norii se scuturau de lacrimi pure ce veneau pe neanuntate. Ea era purtata de val si dansa printre salcami, ridica mainile, se invartea, fredona...zambea. El o privea cum se zbenguia ca un cristal de nisip in vant, ii parea plina lumea, o admira ca si cum ar fi descoperit-o pe loc, iar culorile ii jucau alaturi de ea.
Ploaia a inceput, i-a prins nepregatiti. El fuge catre ea, o prinde de mana si fuge alaturi de ea spre casa. Erau fiecare cate o jumatete a intregului creeat de ei.
Luminile erau stinse.. doar focul din semineu ii mai urmarea, se simteau amutiti. Poate ca acela era unul din momentele in care numai e loc de cuvinte..

Ploaia ii clatise. Erau curati.
El se apropie si ii atinge parul ud, ea ii raspunde cu un zambet iar el ii multumeste lui Dumnezeu pentru Zeita aceea. Ei s-au gasit si s-au iubit din prima clipa neincetat.
O ajuta sa isi dea paltonul jos si o saruta pe frunte. Ea era agitata si emotionata. Fata isi desface nasturii de la camasa de matare si o lasa sa se prelinga pe formele dezvelite. El se ocupa de camasa lui.
Stateau acum unul in fata celuilalt.. se cautau cu privirea. Se simteau mai plin ca niciodata desi erau goi. Erau dezbracati de secrete.. acum era secretul lor, intimitatea lor. Erau uzi iar apa din par li se scurgea pe piele, isi cresta carari si o luau la vale.
Lumina focului le mangaia pielea si le-o incalzea.. se infierbanta. Se atingeau sfios si se priveau timid. Ea fata firava si dragastoasa, El baiatul grijuliu ce explora un pamant necunoscut.

Soarele i-a adunat din asternuturile pline de secrete si le-a mangaiat cu duiosie pielea.
Jumatatile s-au intregit...

Un comentariu:

GMV spunea...

scrii minunat:)
Imi place mult!:*